Je kind’s eerste schoentjes

schuurman-schoenenBaby’s worden snel groot. Wanneer ze zo’n anderhalf jaar oud zijn, beginnen ze met lopen. De voetjes groeien dan razendsnel, gemiddeld bijna 2 cm per jaar en dat zijn al gauw vier schoenmaten. Wanneer je een paar dure kinderschoenen aanschaft, bedenk dan wel dat je over drie maanden alweer een ander paar moet kopen en dat dan vier keer per jaar. Dat is op zich helemaal niet erg, want babyschoentjes zijn weer anders dan loopschoentjes. Met de tips hierna voorkom je dat je kinderschoenen koopt waar je baby eigenlijk nog niet aan toe is.

Kinderschoenen tijdens het eerste jaar

Het eerste jaar lopen baby’s weinig. Zolang baby’s nog liggen te trappelen in de wieg, hebben ze geen schoentjes nodig, hooguit slofjes. De voetspieren moeten vrij kunnen bewegen. Hiermee oefenen de baby’s voor het moment dat ze gaan staan. Alles wat die beweging belemmert, belemmert de spierontwikkeling en de stand van de voet. Zelfs te kleine sokjes of trappelpakjes kunnen al belemmerend zijn, of wanneer je je baby stevig inbakert.

De eerste stapjes binnen

Sommige baby’s zijn 8 maanden oud wanneer ze beginnen met staan en stapjes doen, andere pas met 1,5. De kinderen lopen vaak op hun tenen. Binnenshuis zijn schoentjes niet nodig. Omdat de voetjes nog niet gewend zijn aan het staan en omdat de voet keihard groeit, moeten babyschoenen altijd voldoende ruimte bieden. Het zijn vaak niet meer dan slofjes van wol of leer. Ook sokjes zijn prima, maar dan wel met een antislip zooltje.

De eerste stapjes buiten

Na een week of 2, 3 stappen, is je kindje toe aan de eerste schoentjes. Vooral als de kindjes buiten hun kunsten gaan vertonen hebben ze echte kinderschoenen nodig. Een goede kinderschoen is van natuurlijk materiaal en heeft een soepele zool, een stevige hak en natuurlijk, de juiste maat. Controleer deze maandelijks! Ook is het heel handig wanneer er een ruime instap is en het binnenzooltje uitneembaar is. Zo kunt u namelijk makkelijk controleren of het schoentje nog past, door de zooltjes eruit te halen en het kindje erop te laten staan.. Kijk voor super coole schoentjes bij schuurman-schoenen.nl.

Categorieën

Neckermann Reizen