Stoere stappers voor de allerkleinsten

Die eerste stapjes van je kind, je wilt ze niet missen. Maar doet je kleintje dat eerst natuurlijk op blote voetjes, algauw wil het buiten ook zijn kunsten laten zien. Die schattige babyslofjes zijn daar natuurlijk niet geschikt voor. Maar waar kun je kinderschoenen kopen voor een kleintje van 1,5 jaar oud? En is dat eigenlijk wel goed voor die voetjes? Moet je willen dat je kleintje meteen op een paar mini Nikes van over de €100 de wereld gaat verkennen? In de wetenschap dat ze over een maand te klein zijn?

Geduld met kinderschoenen

Want zeg nou zelf, hoeveel loopt die kleine van jou nou eigenlijk? Heb jij het geduld om naar de crèche te wandelen of zet je hem of haar in de buggy of voorop de fiets? Wanneer je zo’n ongeduldig type bent dan kun je je hummel best thuis op zijn slofjes laten door experimenteren, maar ben jij zo’n oermoeder die de hele dag met haar kind buiten ronddrentelt, dan zal je echte kinderschoenen moeten aanschaffen nog voor het tweede levensjaar.

Blote voeten beter dan kinderschoenen?

Een ander zal tegenwerpen dat je beter kunt wachten met het kopen van kinderschoenen tot ze een jaar of vier zijn. Want als we naar onze allerkleinsten kijken, dan lijkt het bijna een misdaad om die schattige zachte voertjes in het keurslijf van een stevige kinderschoen te stoppen. Op blote voeten lopen ontwikkelt de spiervorming, vooral als ze op zand kunnen lopen. Maar ja niet iedereen woont aan het strand of in het bos dus eigenlijk kom je er niet om heen kinderschoenen te kopen voor de allerkleinsten.

Je eerste kinderschoenen

Ik denk terug aan mijn eigen kinderschoenen waar ik de eerste keer te lang op moesten lopen en aan de pijnlijke blaren die dat tot gevolg had. De kinderschoenen van nu voor de allerkleinsten houden daar gelukkig rekening mee. Ze zijn gemaakt van het zachtste en soepelste leer, zodat onze schattebout haar of zijn eerste stapjes kan maken zonder daar een jeugdtrauma aan over te houden.

Kinderschoenen op maat

Want onze allerkleinsten, daar zijn we zuinig op. Natuurlijk wil je daarom dat je kleintje de allerbeste kinderschoenen krijgt die er bestaan. Maar ze moeten er natuurlijk ook wel een beetje stoer uitzien. Ik herinner me zelf dat we er echt voor naar een speciaalzaak gingen maar ons rot schrokken van de exorbitant hoge prijzen. Een paar kinderschoenen van nog geen7 cm waren net zo duur als mijn eigen sneakers. En zo was het eerste paar een paar grijze slofjes, zonder voetbed maar wel met een stevig zooltje, ze zagen er alleen niet uit.

Dus binnen een paar maanden gingen we op zoek naar nieuwe kinderschoenen, inmiddels hadden we ons huiswerk gedaan. We begrepen waarom kinderschoenen net zo duur zijn als schoenen voor volwassen en waarom. We hadden ook een lijstje meegekregen met merken die daaraan voldeden.

Een kindervoetje is teer, omdat ze nog in de groei zijn. Goede kinderschoenen zijn gemaakt met aandacht voor het voetje dat nog in ontwikkeling is. Schuurman Schoenen verkoopt uitsluitend kinderschoenen die kwalitatief goed in elkaar steken en er natuurlijk ook nog even hartstikke puik uitzien. Denk maar eens aan merken als Converse of Geox, die tegenwoordig dus ook fijne stoere kinderschoenen maken voor de allerkleinsten.

Reken op forse prijzen maar ja, dat eerste paar kinderschoenen laten veel mensen toch in goud zetten dus dan kunnen het beter maar een paar mooie kinderschoenen zijn. Zo worden die allereerste stapjes niet alleen voor mama en papa en opa en oma een bijzondere ervaring, maar heeft je kleintje er zelf ook volop plezier van. KINDERSCHOENEN koop je bijvoorbeeld bij Schuurman Schoenen.

Categorieën

Neckermann Reizen