Waarom is UV-werende kleding zo belangrijk?

Bij kinderen is de zon echt schadelijk en kan huidkanker op latere leeftijd tot gevolg hebben. Hoe komt dat?
De meeste schade aan de huid vindt plaats als je jonger bent dan 18. Een kinderhuid moet immers nog groeien en heeft daardoor weinig tijd om beschadigde huidcellen te herstellen. Dit in tegenstelling tot de huid van volwassenen die zich vernieuwt in enkele weken. Huidcellen die op jonge leeftijd zijn beschadigd, hebben bovendien meer tijd zich te ontwikkelen tot kankercellen. Onderzoek toont aan dat een kleine verbranding bij een kind, de kans op huidkanker verdubbelt. Meer informatie op http://www.kwfkankerbestrijding.nl/index.jsp?objectid=16143 of laat de kids zelf kijken op www.johnnyshadow.nl

Waarom geeft katoenen shirts geen voldoende bescherming?
Een katoenen shirt heeft gemiddeld een beschermingswaarde van SPF 15 en laat dus schadelijke UV stralen door. Als een katoenen shirt bovendien nat wordt door zwemmen of een goed watergevecht, kan het licht er nog makkelijker doorheen. Dit komt omdat natte vezels uitrekken. Hoe groter de “ gaten” in de vezels, hoe meer licht en dus kans op verbranding. De UV-werende kleding van HappySunnyDays heeft de hoogste bescherming van SPF50+. Dat betekent dat je kind rustig kan spelen zonder te verbranden. Maar vergeet niet de onbeschermende delen om de 2 uur goed in te smeren! Ook in de schaduw.

Waarom niet gewoon insmeren?
Dat kan natuurlijk ook. U moet echt wel ALLES goed insmeren (let op de schouders die altijd in de zon zijn) en om de 2 uur herhalen en kinderen niet in water laten spelen, wat kans op verbranding vergroot. Graag ook insmeren als het kind in de schaduw zit.

Bekijk de collectie uv-beschermende kleding op de website van HappySunnyDays

Categorieën

Neckermann Reizen