Zelf Kleding Bedrukken Met Vinyl

Kinderkleding bedrukken met vinyl is meer dan een leuk knutselwerk, het is een rage die doe-het-zelf land aan het veroveren is! Je kan relatief goedkope plotters (snijmachines) kopen die ingewikkelde designs voor je uit een lap vinyl snijden. Door het speciale vinyl vervolgens op een kledingstuk te strijken tover je de mooiste unieke kinderkleding in elkaar. Geef je liever geen geld uit aan een plotter die je maar sporadisch zal gebruiken? Dan zijn er gelukkig zat andere opties voor kleding bedrukken:

Kinderkleding bedrukken met stanleymes en/of schaar

Stap 1: Het vinyl
Er zijn verschillende soorten vinyl die je zelf kunt uitknippen en snijden om, bijvoorbeeld, ramen en muren mee te versieren. Voor het decoreren van kleding is er echter specifieke vinyl op de markt die goed met het textiel meebeweegt, dus zorg dat je de juiste soort in huis haalt.
Stap 2: Het uitsnijden
Veel mensen kennen het zelf bedrukken van kinderkleding met vinyl wel, maar nemen aan dat hier dure apparatuur voor nodig is. Dat is niet zo! Een goede scherpe schaar of een stanleymes is voldoende om alles behalve de meest ingewikkelde designs netjes uit het vinyl te halen.
Stap 3: Complexe designs
Heb je een ingewikkeld design in de gaten dat moeilijk uit de losse hand te knippen is? Teken dan met een viltstift op de gladde kant van het vinyl een design uit. De gladde kant haal je er straks af wanneer je de afbeelding op de kleding gaat plaatsen.
Stap 4: Het opstrijken

Het uiteindelijke opstrijken van je afbeelding is simpel. Als het goed is staan op de verpakking van je vinyl de precieze temperatuur en tijd die je moet gebruiken, maar gebruik in ieder geval wel extra papier tussen je strijkijzer en het vinyl. Zo voorkom je dat je opdruk door de hitte gaat bobbelen.

Full color bedrukking van kinderkleding

Ben je niet zo handig óf wil je kinderkleding van een full color opdruk voorzien? Kijk dan eens bij Reclameland, waar je voor een redelijke prijs (kinder)kleding kan bedrukken. Wel zo makkelijk!

Categorieën

Neckermann Reizen